Over

Marlous van der ZandeIk ben Marlous van der Zande, geboren in 1980 en ik woon in Hillegom. In 2002 heb ik de Middelbare Hotelschool in Den Haag met succes afgerond. Daarna ben ik 4 jaar werkzaam geweest in de horeca, waarvan 3,5 jaar op het zeilschip Clipper Stad Amsterdam, waarmee ik over de wereldzeeën heb gevaren.

Terug naar school

Ik kwam tot inzicht dat ik meer voor mensen wilde betekenen dan ze een fijne dag bezorgen en ik koos ervoor om opnieuw naar school te gaan en een ander vak te leren. Kunstzinnige therapie was voor mij het ideale pakket van wetenschappen op het gebied van het lichamelijke, de psyche en spiritualiteit in combinatie met kunstzinnig werken. Een fantastische opleiding die ik zo nog een keer zou doen!

Cum Laude

Met een gemiddeld cijfer van een 8 over vier studiejaren en geen enkele herkansing, ben ik bijzonder trots dat ik in juli 2010 mijn diploma Cum Laude heb behaald. Met een mager LBO/MAVO advies van de basisschool heb ik het maar mooi geflikt op de Hogeschool van Leiden. Dit resultaat zegt vooral veel over mijn harde werklust, bevlogenheid en liefde en talent voor het vak.

Heden

Gelijk na het behalen van mijn diploma heb ik mijn eigen praktijk opgezet. Ik heb me aangesloten bij antroposofisch gezondheidscentrum Ita Wegmanhuis in Amsterdam en sinds 2013 beschik ik over een eigen ruimte in Hillegom.

 

Visie en missie

De ontwikkelingen in de psychologie hebben aangetoond dat de mens zichzelf slecht kent. Wat hij bewust over zichzelf weet, blijkt slechts een fractie te zijn van alles wat hij aan mogelijkheden in zich heeft.

“Vroeg of laat zullen wij ons hoofd moeten buigen en de nederige taak op ons nemen, in de diepten van ons bewustzijn af te dalen en elk stukje opgeslagen ervaring op te delven dat we daar kunnen vinden. De stukjes die aan het licht zullen komen, zullen niet altijd mooi of plezierig, maar wel altijd onvervalst en echt zijn. “ – Edward Sapir

Door de ervaringen voor, tijdens en na het kunstzinnig werken aan het uiteindelijke beeld, komt het onbewuste tot uiting en kan er een intenser besef ontstaan van de eigen individualiteit. Dit is de weg der individuatie en realisatie van het Zelf. Vanuit dat punt kan er een veranderings- of ontwikkelingsproces in gang worden gezet om de innerlijke balans van de mens te herstellen, zodat hij kan leven vanuit een sterk centrum met echte idealen en echt plezier.