Intuïtief schilderen

Intuitief schilderen, Ita Wegmanhuis, verjaardagsfeestje, Amsterdam, nat in nat, workshopDoor spontaan te schilderen, zonder teveel na te denken, ontstaat er een schilderij dat iets zegt over jouw persoonlijkheid. Deze workshop is voor iedereen die zichzelf (verder) wil ontdekken en ontwikkelen.
Ook leuk als origineel verjaardags- of vrijgezellenuitje!

Intuitief schilderen kan omschreven worden als schilderen op gevoel, werken vanuit spontaniteit en impuls. Het is een mooie manier om je hoofd leeg te maken, naar je gevoel te luisteren, daarop te vertrouwen en je handen het werk te laten doen.

Verras jezelf!

Kleuren en vormen ontstaan door keuzes die het onbewuste maakt. Er ontstaat als vanzelf een schilderij, zonder dat je op voorhand wist wat het ging worden. Alles mag en alles is goed. Het gaat er niet om dat je een mooi schilderij maakt, wel om je ervaring daarbij.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil ontdekken en ontwikkelen. Ook leuk als origineel verjaardags- of vrijgezellenuitje!

Ik werk in kleine groepjes van gemiddeld 4 à 5 mensen, met een maximum van 8, zodat er genoeg rust en aandacht is voor alle aanwezigen. Ervaring met kunstzinnig werken is niet nodig. De workshop biedt voor ieder, beginnend of gevorderd, een ingang.

Opbouw workshop

De workshop is gebaseerd op theorien van C.G. Jung (analytische psychologie) en R. Steiner (antroposofie). Aan de hand van deze theorieën zal ik een korte inleiding geven. Na een ontspanningsoefening wordt er met de “nat-in-nat techniek” gewerkt. Dat wil zeggen, met waterverf op nat papier. In de nabespreking zullen ervaringen en belevingen worden uitgewisseld en elkaars werken worden bekeken. Als u hier liever niet aan deelneemt, is kijken en luisteren net zo goed. Wilt u toch in gesprek gaan over uw schilderwerk, maar liever niet in de groep? Vraagt u mij dan naar de individuele mogelijkheden.

De duur van de workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit varieert tussen de 2 en de 5 uur. We nemen de tijd die nodig is om elke deelnemer voldoende aandacht te geven.

 

Ervaringen van deelnemers

“Op 27 maart met 2 vriendinnen de workshop intuïtief schilderen gedaan. Er komt echt iets duidelijk naar buiten over je onderbewuste via het schilderen, wat echt klopt en daar kun je dan verder aan gaan werken.”

 

 

Sandra vd Veldt

 

“Met een groep vrienden heb ik voor mijn verjaardag de workshop intuïtief schilderen gedaan in Amsterdam. Marlous zorgt voor een veilige sfeer waarin iedereen zichzelf durft te laten zien. Ze geeft veel ruimte voor onze eigen inbreng, maar neemt ook zelf actief deel door haar mening en inzichten te delen. Marlous is in staat van iets ‘zweverigs’ iets heel concreets te maken. Een hele prettige ervaring deze workshop!”

Y.R.

 

Kosten

€ 45,00 inclusief koffie, thee en kunstzinnig materiaal.
Uiterlijk 1 week voor aanvang overmaken op IBAN  NL96RABO0155991787  t.n.v. Marlous van der Zande.

Locaties

Industriekade 1
2181 AJ Hillegom

 

Aanmelden

T: 06-13927255

E: stuur mij een email

Graag tot ziens bij de workshop!